eur:
391.17
usd:
366.33
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Nem árt figyelni: mától újabb vonatokon tilos a dohányzás

A nemzetközi szabályozás változása miatt péntektől nem lehet dohányozni az úgynevezett RIC jeles szerelvényeken - mondta el az InfoRádiónak Szabó Anett, a Mávstart Zrt. szóvivője.

Nem lehet dohányozni szeptember 30-tól a Lökösháza és Budapest, illetve a Békéscsaba és Budapest között közlekedő vonatokon sem, miután a MÁV-Start Zrt.-nek a nemzetközi szabályozás változása miatt dohányzásmentessé kell tennie a belföldi forgalomban is részt vevő úgynevezett RIC jeles szerelvényeket.

A vasúti kocsik nemzetközi forgalomban való részvételének feltételeit, legfontosabb előírásait a RIC szabályzat rögzíti. E határozat augusztus 1-jén életbe lépett módosítása tartalmazza, hogy a nemzetközi forgalomra alkalmas, úgynevezett RIC jeles vasúti személyszállító járművek csak nemdohányzóként közlekedhetnek.

A nemzetközi szabályzat előírásának való megfelelést a Nemzetközi Vasúti Egyesülés (UIC) mind a 196 tagjának, így a MÁV-nak is biztosítani kell, legkésőbb szeptember 30-ig.

A változás a Lökösházáról 4:55-kor, 6:52-kor, 16:43-kor és 18:50-kor induló, Budapest Keleti pályaudvarra közlekedő; a Keleti pályaudvarról 12:13-kor, 14:13-kor, 16:13-kor, 20:13-kor induló, Lökösházára közlekedő; valamint a Békéscsabáról Budapest Keleti pályaudvarra 15:18-kor induló és a Keleti pályaudvarról Békéscsabára 6:13-kor induló személyszállító vonatokat érinti.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×