eur:
401.32
usd:
365.88
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Versenyképességi szerződés Székesfehérváron

Versenyképességi szerződést írt alá kedden Székesfehérváron Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Cser - Palkovics András, a Fidesz helyi polgármesterjelöltje a város gazdaságfejlesztési stratégiája és a hozzá kapcsolódó fejlesztések megvalósítása érdekében.

A kamara a térség gazdaságfejlesztése és élénkítése érdekében a gazdaság szereplőivel együttműködve stratégiai fejlesztési javaslatokat dolgozott ki. A vállalkozók ezeket több fórumon megvitatták, s a konzultációk tapasztalatai, eredménye alapján készítették el a versenyképességi szerződést.

Az ebben megfogalmazottak szerint akárcsak az ország, Székesfehérvár gazdasági életében is kiemelt cél a beruházások ösztönzése és a munkahelyteremtés. Erős és növekedő székesfehérvári gazdaság nélkül nem képzelhető el a magyar gazdaság növekedése sem.
A versenyképességi szerződés szerint "mintavárossá kell tenni Fehérvárt".

A stratégiai cél megvalósítása érdekébe gazdasági szerkezetváltásra van szükség, új energia-iparágak kialakításával, a kor igényeinek megfelelő informatikai fejlesztések megvalósításával - javasolja a kamara.

Szükség van versenyképes helyi adórendszerre, a helyi vállalkozások védelmére, arra, hogy a közbeszerzési tenderek kiírásánál hangsúlyosabb részvételi lehetőséget kapjanak. Továbbá a szakképzett munkaerő biztosítása érdekében fontos a minőségi képzés megteremtése.

A gazdasági fejlődés elindítása maga után vonja a foglalkoztatás növekedését is - olvasható a szerződésben.

A szerződés aláírásakor Radetzky Jenő, a kamara elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a megállapodás példamutatás is egy "olyan országban, amelynek most nagyon nagy szüksége van jó példára, sikerekre, eredményekre". Hangsúlyozta: egy ország csak akkor lehet eredményes, ha lokálisan felépített erős gazdaságokra épül.

Cser-Palkovics András úgy fogalmazott: amennyiben ő és csapata kap bizalmat Székesfehérváron, mindent megtesznek azért, hogy amikor értékelni kell majd az együttműködési megállapodás megvalósulását, eredményekről adhassanak számot.

Kiemelte: a megállapodás alapvető célja a munkahelyek megőrzése és megtartása, s ebben egyaránt szerepük van a vállalkozásoknak és az önkormányzatnak.

Jelezte: amennyiben polgármesterré választják, ebben a tisztében is alá fogja írni a megállapodást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×