eur:
387.86
usd:
357.69
bux:
68137.83
2024. május 17. péntek Paszkál

Utasszállító repülőgép zuhant le Iszlámábád mellett

Lezuhant egy pakisztáni utasszállító repülőgép a főváros, Iszlámábád közelében. Több mint százötvenen voltak a fedélzeten - közölte egy légügyi szóvivő. Legkevesebb öt holttestre bukkantak a mentőalakulatok a becsapódás helyszínén, hárman pedig csak megsérültek, de csodálatos módon életben maradtak.

Az Air Blue magán légitársaság Airbus által épített, 152 embert szállító gépe dombos területen csapódott a talajba Iszlámábád közelében szerda reggel.

A baleset helyszínéhez közút nem vezet, a pakisztáni televízióban mutatott képsorok szerint a mentési munkálatokban részt vevők gyalogosan közelítették meg a roncsot. A kutatásba helikoptereket is bevetettek. A becsapódás helyszínén sűrű a füst, a körülötte lévő erdős terület több helyen kigyulladt.

A menetrend szerinti járat 146 utast és 6 fős személyzetet szállított - közölték a pakisztáni hatóságok.
A déli kikötővárosból, Karacsiból érkező repülőgép greenwichi idő szerint 4.43-kor vesztette el a kapcsolatot az iszlámábádi Benazir Bhutto Nemzetközi Repülőtér irányítótornyával.

Azt egyelőre nem tudni, mi okozta a balesetet, de a pakisztáni légügyi hatóságok elmondták, hogy meglehetősen kemény időjárási viszonyok között készülődött landoláshoz a gép. Pakisztánban napok óta esik az eső, és köd is nehezíti a tájékozódást.

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×