eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Újabb szocialista csontváz hullott ki egy kőbányai szekrényből

A kőbányai MSZP feloszlatását kéri a szocialisták országos vezetőitől Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselő. A politikus az InfoRádiónak arról beszélt, hogy a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. több mint 50 millió forintos szerződést kötött Nyulász János kerületi szocialista képviselő korábbi cégével, amelyben most családtagjai szerepelnek.

Egy mintegy tíz éve Kőbányán épült önkormányzati bérház alatt mélygarázst alakítottak ki több mint száz parkolóhellyel. Arra derült fény, hogy a területet egy Kősec kft. nevű cég bérelte ki hasznosításra, bérleti díj ellenében a Kőbányai Vagyonkezelőtől - mondta el az országgyűlési képviselő.

Révész Máriusz hozzátette: kiderült az is, hogy a kft. egy szocialista önkormányzati képviselő korábbi vállalkozása, amiből Nyulász János már kiszállt ugyan, de a fia és a felesége máig benne van a cégben.

Ez után került nyilvánosságra, hogy a társaság ugyan nettó félmillió forintot fizet a teremgarázs bérletéért, de egy másik szerződéssel havonta nettó 700 ezer forint plusz áfát, azaz 875 ezer forintot kap annak őrzéséért a vagyonkezelőtől - mutatott rá a politikus.

Hozzátette: ezt az elfogadhatatlan szerződést tavaly pályáztatás nélkül hosszabbították meg öt és fél évre szólóan, ami azt jelenti, hogy a vagyonkezelőnek összesen 57 millió forintot, míg teremgarázst használni kívánó lakóknak havonta 8750 forintot fizetnek a terület őrzéséért.

Révész Máriusz felhívta a figyelmet arra, hogy a vagyonkezelő egyik vezetője korábban elismerte: ilyen szerződést politikai támogatás nélkül biztosan nem kötöttek volna senkivel. Ezért a fideszes politikus a megállapodás azonnali felbontását kezdeményezte, és felszólította a szocialista képviselőt, hogy haladéktalanul adja vissza a mandátumát, mert nem méltó rá.

Emellett a Fidesz Lendvai Ildikó pártelnököt is felkérte arra, hogy mivel ez már a sokadik szocialista botrány Kőbányán, oszlassák fel a kerületi MSZP szervezetét.

Révész Máriusz szerint a történtek kimeríthetik a hűtlen kezelés fogalmát. Most jogászok vizsgálják, hogy milyen címen tehetnek feljelentést, illetve miként bontható fel a szerződés, amelyről egyébként nem tudott az önkormányzat többi képviselője - fűzte hozzá.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×