eur:
398.81
usd:
360.11
bux:
74210.55
2024. október 2. szerda Petra

Farkas Flórián miniszteri biztosként felügyeli a roma támogatásokat

Farkas Flórián miniszteri biztosként felügyeli július 1-től a roma támogatásokat - jelentette be Nagy Anna kormányszóvivő pénteken.

Nagy Anna tájékoztatása szerint a miniszteri biztos a romák társadalmi integrációjának elősegítése érdekében az integrációs programok végrehajtását irányítja majd, s feladatai közé tartozik többek között annak felülvizsgálata, hogy 2002-10 között milyen integrációs programokra milyen forrásokat fordítottak, ezeket hogyan használták fel, a programok mennyire voltak eredményesek és szabályosak. A biztos működését a közigazgatási miniszter irányítja, neki tartozik beszámolási kötelezettséggel is.

A kormányszóvivő elmondta, hogy Farkas Flórián munkájáért semmilyen díjazást nem fogad el.

Balog Zoltán társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár kiemelte, hogy az eddigi támogatások alapos áttekintésére van szükség.

A miniszteri biztos arról beszélt, hogy az év végére komplex, a cigányság beilleszkedését segítő programot szeretnének letenni a kormány asztalára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A Hezbollah újabb rakétatámadásokat indított Izrael ellen

A Hezbollah libanoni síita milícia újabb rakétatámadásai érték Észak-Izraelt az izraeli hadsereg (IDF) libanoni szárazföldi hadműveletének második napján, szerdán is - közölte az IDF.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×