eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Visszamenőleg lépnek hatályba az új adórendelkezések

Várhatóan július közepétől, visszamenőleges hatállyal emelkedhetnek törvényi erőre a hónap első napjától tervezett adóváltozások - mondta Nagy Anna kormányszóvivő.

Nagy Anna hangsúlyozta: a hét kisadó megszűnéséről, valamint a társasági adó csökkentésről és az örökösödési illeték változásokról szóló javaslatok péntek délig kerülnek az Országgyűlés elé, ahol a képviselők sürgőséggel tárgyalják majd azokat.

A kormány tervei szerint a javaslatok elfogadása után visszamenőleges hatállyal július elsejétől valóban megszűnhet az öröklési és ajándékozási illeték egyenes ági, vér szerinti rokonok és örökbefogadott gyermekek esetében, továbbá mintegy 250 ezer magyar vállalkozásnak lesz könnyebb az élete, az eddigi 19 százalékos társasági adó 500 millió forint adóalapig történő 10 százalékra csökkenésével, illetve szintén ettől a dátumtól szűnhet meg hét kisadó is - fejtette ki a kormányszóvivő.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×