eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Stumpf: Orbán elsődleges feladata, hogy lezárja az átmenet korszakát

A Fidesz-kormány elsődleges feladata egy új alkotmány létrehozása - mondta Századvég Alapítvány elnöke. Stumpf István szerint Orbán Viktor kormányfő prioritása az lesz, hogy lezárja az átmenet és az átmeneti alkotmány korszakát.

Az új kormány elsődleges feladata egy új alkotmányos szerkezet létrehozása lesz - közölte Stumpf István az InfoRádió Aréna című műsorában. A Századvég Alapítvány elnöke szerint ez jelöli ki legtágabban azokat a területeket, amelyekben a gazdasági és társadalmi konfliktusok megvívhatóak, valamint meghatározza azt a szimbolikus mezőt, amely egy ország identitását, nemzetstratégiai tartalmát megjelöli.

A politológus kiemelte: a Fidesz és Orbán Viktor kormányfő prioritása az, hogy lezárja az átmenet és az átmeneti alkotmány korszakát, továbbá megteremtse azokat a normatív feltételeket, amelyekre programok építhetőek.

Stumpf István példaként említette, hogy szükség van egy időtálló adótörvényre, egy új közbeszerzési törvényre, a közigazgatás területi szintjének átalakítására, valamint médiatörvényre. Ezeknek a valóságos egységbe foglalását az alkotmányát kell elvégeznie - tette hozzá.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×