eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nem lesz külön titkosszolgálatokat felügyelő államtitkár

Nem lesz külön titkosszolgálatokat felügyelő államtitkár, ez a feladat közvetlenül a belügyminiszterhez tartozik - ezt Pintér Sándor, a tárca vezetője jelentette be a keddi kormányszóvivői tájékoztatón. A miniszter arra kérdésre, hogy tervez-e személyi változást a rendőrség vezetésében, azt mondta: a teljesítménymérést most kezdték el. Hangsúlyozta: a valódi teljesítmény alapján akarja megítélni a vezetők munkáját, ennek ismeretében lehet csak személyi kérdésekről beszélni.

A belügyminiszter arról is beszélt, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében immár minden településen van rendőr a nemrég kezdődött rendőri akció nyomán, amelynek már eredményei is vannak. Ezekről az esti órákban, az országos rendőrfőkapitány jelentését követően ígért tájékoztatást.

A miniszter azt is elmondta: azért ebben a megyében kezdtek hozzá az akcióhoz, mert a tulajdon elleni bűncselekményeket tekintve ez a legfertőzöttebb.

Az árvízi védekezésről szólva Pintér Sándor közölte: az államigazgatási, valamint a Belügyminisztérium és a honvédség alá tartozó szervek eddig mintegy 2,6 milliárd forintot fordítottak a feladatra. A kormány emellett az önkormányzatok árvízi védekezésre fordítható vis maior alapot megduplázta.

A miniszter kifejtette: az elmúlt hetekben 518 településen keletkeztek árvízi károk, több mint kétezer ház került veszélyhelyzetbe, és több mint háromezer embert kellett elszállásolni, mert lakása, háza lakhatatlanná vagy életveszélyessé vált.

A jelentések szerint újabb esőzések várhatók; kiemelkedő a veszélyhelyzet Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A miniszter ezért elrendelte, hogy a kiépített gátakat, a homokzsákokat, védekezési eszközöket nem lehet lebontani és elvinni.

Aki egészséges, dolgozzon

Aki egészséges és munkaképes, annak meg kell dolgoznia a pénzéért - válaszolta a belügyminiszter a "segélyért munkát" elvvel kapcsolatos felvetésre a kormányszóvivői tájékoztatón. Pintér Sándor ugyanakkor hangsúlyozta: ha valaki nem egészséges, elesett, akkor igenis az államtól kell megkapnia azt a szociális támogatást, amely a mindennapos megélhetéséhez szükséges.

Attól viszont, aki csak azért nem tud dolgozni, "mert nem tudunk neki fizető munkahelyet adni", és szociális segélyt kap, annak egy meghatározott részéért meghatározott munkavégzés megkövetelhető - mondta a tárcavezető.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×