eur:
397.06
usd:
356.61
bux:
73896.18
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Matolcsy György a Pénzügyminisztériumba költözik

Már körvonalazódik, hogy az új minisztériumok mely kormányzati épületekbe költöznek. A miniszterek számának radikális csökkentése ellenére nem válik feleslegessé egy épület sem. A kormányfő az eddigi miniszterelnöki szobákba költözik az Országházban.

Az eddigi kormányzati épületeket használják majd az Orbán-kormány minisztériumai is, igaz, a kabinet struktúrájának jelentős átalakítása folytán viszont több tárcának vagy államtitkárságnak költöznie kell. A közigazgatási és igazságügyi tárca székhelye a Miniszterelnöki Hivatalnak és az egykori igazságügyi tárcának helyet adó Kossuth téri épületben lesz.

A pénzügyi és a gazdasági tárca összevonása csak szervezeti jellegű, a költségvetési és pénzügyi kérdésekkel foglalkozó munkatársak maradnak az egykori Pénzügyminisztérium József Nádor téri épületében, a gazdasági ügyekért felelős főosztályok pedig az egykori nemzeti fejlesztési és gazdasági tárca Szemere utcai, Honvéd utcai és Margit körúti épületeiben.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter hétfő óta a Szemere utcai épületben dolgozik, de hamarosan átköltözik majd a József Nádor térre - közölték minisztériumi illetékesek az InfoRádióval.

Innen csak a vagyongazdálkodással foglalkozó munkatársak kerülnek át a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumba, amely a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium Akadémia utcai épületében kap helyet. Itt lesz Fellegi Tamás miniszteri irodája is.

Az oktatást, kultúrát, szociális ügyeket, egészségügyet, és a sportot felügyelő Nemzeti Erőforrás Minisztérium központja pillanatnyilag az Egészségügyi Minisztérium Arany János utcai épületében van, de hamarosan a szociális tárca Alkotmány utcai ingatlanába költöznek az új minisztérium vezetői - tudta meg az InfoRádió. Ezen túl minden marad a helyén: az oktatás és kultúra a Szalay utcában, a szociális ügyek az Alkotmány utcában, az egészségügy pedig az Arany János utcában. A sport szakállamtitkárság a korábbi szociális tárca Hold utcai épületében működik majd.

A Vidékfejlesztési Minisztérium marad a Kossuth téri épületben, itt dolgozik majd a miniszter is, az egykori Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium apparátusa pedig államtitkárságként marad a Fő utcában. Ettől függetlenül úgy tudjuk, az agrártárca épületében még van üres hely, így elképzelhető, hogy itt kap helyet néhány szakterület.

A Belügyminisztérium - bár az elmúlt kormányzati ciklusban nem létezett - de most visszakerül a korábban évtizedekig a tárcának helyet adó Roosevelt téri épületbe, ahol 2006 óta az Önkormányzati Minisztérium működött.

A Külügyminisztérium változatlan formában marad a Bem rakparton és a Fő utcában, a honvédelmi tárca pedig a Balaton utcában.

Orbán Viktor miniszterelnök az előző kormányfő által használt szobákat foglalta el az Országház Nándorfehérvári és Munkácsy terme között.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×