eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Demszky elismeri a politikai felelősségét Hagyó ügyében

Demszky Gábor arra számít, hogy a rendőrség nem gyanúsítottként, csak tanúként hallgatja ki a BKV-ügyekben. A főpolgármester az Indexnek adott interjúban azt mondta: politikai felelőssége abban áll, hogy Hagyó Miklós ügyében nem lépett már 2007-2008-ban.

Demszky Gábor szerint számítani lehetett arra, hogy korábbi helyettesét, Hagyó Miklóst a mentelmi joga megszűntével őrizetbe veszik. "Ugyanakkor az, hogy embereket így visznek el, nekem felidéz egy rossz korszakot. Meghívták rá a sajtót. Nekem ez túl teátrálisnak tűnik, és eltúlzottnak" - fogalmazott az interjúban.

"Amikor a gyanú árnyéka felmerült, hogy olyasmi történik, ami szabálytalan lehet, akkor közbeavatkoztam. Antal Attilának távoznia kellett az Alfa-busz-botrány után, és akkor is léptem, 2008 tavaszán, amikor több közműcég vezetője szólt, hogy különböző emberek Hagyó Miklósra hivatkozva megjelentek náluk. Ha alapos okkal feltételezhető lett volna, hogy akármelyikük bűncselekményeket követett el, feljelentést tettem volna. De nem tettem, mert nem volt rá okom" - mondja a főpolgármester.

Demszky Gábor úgy fogalmaz az interjúban, hogy "a feljelentések szintjén politikailag vezérlik a bűnüldöző szerveket".

Az Orbán-kormánnyal nem számít konfliktusra az önkormányzati ciklusból hátralévő öt hónapban. Demszky szerint a hátralevő időben az előző kormány szerződéses ígéreteit - például metró, BKV - tartani fogják. Hozzáteszi: " ugyanakkor folytatódni fog az a folyamat, amit úgy lehet nevezni, hogy a városvezetés kriminalizálása."

Az SZDSZ, a liberális oldal jövőjéről Demszky azt mondta, hogy "az SZDSZ maradványának és a különböző liberális formációknak össze kellene állniuk valami laza hálózattá, és közös, független jelöltet kellene támogatniuk".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×