eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Nemzeti Segélyvonal az árvízkárosultak megsegítésére

Azonnali társadalmi gyűjtést hirdetett az árvíz károsultjainak megsegítésére a Nemzeti Segélyvonal Alapítvány.

Hétfőn délben beindították a novemberben életre hívott 1752-es számú segélyvonalat, amelynek hívásával mindenki hozzájárulhat tárcsázásonként bruttó 250 forinttal a bajbajutottak megsegítéséhez. A számot vezetékes telefonról és a 30-as mobilszolgáltatóról lehet hívni Magyarországról.

A gyűjtés éppen aktuális állását számlálón lehet nyomon követni a www.nsv.hu honlapon.

Több más hasonló kezdeményezéstől eltérően nem kell várni egy hónapot a pénz átutalására, hanem az OTP-vel kötött szerződés alapján a hívások után néhány napon belül pénzhez jut a Nemzeti Segélyvonal Alapítvány - közölte Lehel László, szervezet kuratóriumának soros elnöke, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnöke

Az öt legnagyobb magyarországi karitatív szervezet vesz részt az akcióban. A befolyt összeget öt egyenlő arányban osztják szét, ennek megfelelően osztoznak a segélyezési munkálatokban is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×