eur:
397.4
usd:
355.79
bux:
74580.31
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Május 29-én alakulhat meg az új kormány

Orbán Viktor és kormánya május 29-én, szombaton tehet esküt az Országgyűlésben.

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a házbizottság keddi ülése után a kormányalakítás menetrendjét ismertetve azt mondta: a miniszterelnök-jelölt a hét végén terjeszti az Országgyűlés elé a programját, amelynek tárgyalását május 25-én, kedden délután kezdi a parlament.

Hozzátette: a programvita kétnapos lesz, azt követően pedig, május 27-28-án az illetékes bizottságok meghallgatják a miniszterjelölteket. Az új miniszterelnök és kormánya május 29-én, szombaton teheti le esküjét - közölte a frakcióvezető.

Lázár János hangsúlyozta: az Országgyűlés május 20-21-én kétnapos ülést tart.

Mint mondta, ezen a héten csütörtökön reggel 10 órakor kezdődik az ülés, amelyen döntenek az alkotmánymódosításról és a kormányzáshoz szükséges jogszabályokról. Ezt követően - fűzte hozzá a frakcióvezető - elkezdődik az önkormányzati képviselők választásáról szóló jogszabály általános vitája.

Csütörtökön délután pedig a parkolási rendeletek kapcsán fennálló "alkotmányos káoszban és áldatlan állapotokban rendet vágó" törvénymódosítások vitája lesz - közölte a politikus; este megkezdi az Országgyűlés a kettős állampolgárságról szóló törvény általános vitáját.

A pénteki ülésnappal kapcsolatban Lázár János annyit mondott, hogy 11 órakor kezdődik és több indítvány általános vitáját is megkezdik, közte a 2006. augusztus 20-i, október 23-i áldozatok kártalanításával, az állam felelősségének elismerésével kapcsolatos határozati javaslatét. Este a Ház lezárná az önkormányzat választás feltételeit megteremtő előterjesztés és a kettős állampolgárságról szóló törvényjavaslat részletes vitáját is - szögezte le.
Május 29-én, szombaton alakulhat meg az új kormány - mondta a házbizottság ülése után a Fidesz frakcióvezetője. **** Lázár János a kormányalakítás menetrendjét ismertetve azt mondta: a miniszterelnök-jelölt a hétvégén terjeszti az Országgyűlés elé a programját, amelynek tárgyalását kedden kezdi a parlament. Hozzátette: a miniszterjelölteket május 27-és és 28-án hallgatják meg az illetékes bizottságok, Orbán Viktor és kormányának tagjai pedig szombaton tehetik le az esküt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×