eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Orbán Viktor: A kormányprogram legfontosabb része az adórendszer átalakítása - hírösszefoglaló

A kormányprogram legfontosabb részének nevezte az adórendszer átalakítását a leendő miniszterelnök. Július 10-én tartja rendkívüli tisztújító kongresszusát az MSZP. Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes előzetes letartóztatását kezdeményezte a rendőrség

A kormányprogram legfontosabb részének nevezte az adórendszer átalakítását a leendő miniszterelnök. A kormányalakításra felkért Orbán Viktor a Magyar Nemzetnek adott interjúban azt mondta: a végletekig le kell egyszerűsíteni az adózási szabályokat, az adó mértékét pedig úgy kell meghatározni, hogy az emberek azt érezzék: megéri adót fizetni. A Fidesz elnöke közölte: fontosnak tartja, hogy minél előbb létrejöjjön egy magas szintű találkozó a kormány és az igazságszolgáltatás vezetői között. Orbán Viktor hangsúlyozta: tisztázni kell, miért nem képes az igazságszolgáltatás arra, hogy a fontos ügyeket az emberek által elvárt határidőn belül ítélettel zárja le.

Július 10-én tartja rendkívüli tisztújító kongresszusát az MSZP - jelentette be a szocialista párt választmányi ülése után Lendvai Ildikó leköszönő pártelnök. Hozzátette, hogy az országgyűlési választások eredményeit értékelő kongresszusi ülést korábban, június 6-án tartják. Azt mondta: ezen a tanácskozáson megkezdik a párt ellenzéki politikai stratégiájának kidolgozását is. Lendvai Ildikó azt mondta: ha a párt úgy dönt, hogy lesz államfőjelöltje, akkor őt is a júniusi kongresszuson választják meg.

A pénteken őrizetbe vett Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes, valamint korábbi sajtófőnöke, Horváth Éva és egykori kommunikációs igazgatója Lelovics Ottó előzetes letartóztatását kezdeményezte a rendőrség. A Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az InfoRádióban elmondta: mindhárman panasszal éltek a gyanúsítás ellen, vallomást azonban csak Hagyó Miklós és Lelovics Ottó tett. Tafferner Éva emlékeztetett arra: mindhármukat különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsítják.

Az új kormány jelentős támogatást ad majd a tavaly megszüntetett 25 polgárőrszervezet visszaállításához - mondta a leendő belügyminiszter. Pintér Sándor az Országos Polgárőr Szövetség közgyűlésén azt is közölte, hogy a szervezet költségvetési támogatását néhány éven belül a jelenlegi 720 millióról egymilliárdra szeretnék növelni. A politikus hangsúlyozta: Magyarországon egyetlen olyan település sem lehet, ahol a lakók nem érzik biztonságban magukat és anyagi javaikat.

A várható viharos erejű szél miatt piros riasztást adott ki vasárnapra a Közép-Dunántúlra az Országos Meteorológiai Szolgálat. A szervezet munkatársa az InfoRádiónak elmondta: az előrejelzések szerint a széllökések sebessége meghaladhatja az óránkénti 110 kilométert és akár 30 milliméter eső is hullhat. Kovács Kázmér hozzátette: az egész Dunántúlon viharos időjárás lesz, és több helyen 90 kilométer/órás széllökések várhatók, körülbelül 20 milliméternyi csapadékkal. Jelentősebb javulásra csak kedd után lehet számítani.

Árhullám alakult ki több magyarországi folyón az elmúlt napok esőzései miatt. A Sajón továbbra is harmadfokú az árvízvédelmi készültség. A folyó felső szakaszán megkezdődött a lassú apadás, de alsóbb részeken további vízszintemelkedések várhatók. A Tarnán első fok van érvényben. Szintén elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el az Ipolyon és a Zagyván.

A gyöngyösi Mátra Múzeum és a Hadtörténet Intézet és Múzeum nyerte el az Év Múzeuma 2009 címet. A díjakat a két intézmény vezetője, Füköh Levente és Holló József Ferenc vette át a Múzeumok Majálisa megnyitóján a Nemzeti Múzeum kertjében. Az év vendégbarát múzeumának járó elismerést három kategóriában a győri Városi Művészeti Múzeum, a tápiószelei Blaskovich Múzeum és a Tiszalúci Tájház nyerte el.

Az idei évre már a magyar gazdaság szerény növekedésére számít az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank friss térségi előrejelzésében. Az EBRD Zágrábban tartott közgyűlésére készített tanulmánya a vizsgált, 30 országból álló országcsoport egészére átlagosan 3,7 százalékos gazdasági növekedést vár 2010-re az előző, januári prognózisban szereplő 3,3 százalék helyett. A bank 2011-re 2,3 százalékos magyar gazdasági növekedést vár.

Thaiföldön továbbra is elutasítja a főváros egy részét megszállva tartó ellenzéki tüntetők követeléseit a miniszterelnök. Abbhiszit Veddzsadzsiva az összecsapások kiújulása óta most először mondott beszédet. Közben Bangkokban csütörtök óta már 24-en meghaltak és több mint 180-an megsérültek a tüntetők és a hadsereg közötti harcokban. A washingtoni külügyminisztérium közben elrendelte a bangkoki amerikai nagykövetségről a személyzet és hozzátartozóik evakuálását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×