eur:
387.31
usd:
357.02
bux:
68093.85
2024. május 17. péntek Paszkál

Másfél éve már vádat emeltek Samu Tamás Gergő ellen

Másfél évvel ezelőtt már vádat emelt a Budapesti Nyomozó Ügyészég a Jobbik képviselőjének megválasztott Samu Tamás Gergő ellen - közölte a Fővárosi Főügyészség szóvivője. Skoda Gabriella azután beszélt erről, hogy az RTL Klub tegnapi információi szerint a parlament leendő korjegyzője ellen még tart a nyomozás.

A vádhatóság szóvivője most azt is hangsúlyozta: a főügyészség a vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságnak küldte meg, de tárgyalás még nem volt. Skoda Gabriella hangsúlyozta: Samu Tamás Gergőt azzal vádolják, hogy több emberrel együtt rendőrökre támadt 2008. március 15-én.

Hozzátette: a mentelmi jog megszüntetését a bíróságnak kell majd kezdeményeznie.

Tegnap Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője annyit mondott: Samu Tamás Gergő biztosítja a bíróságot arról, hogy nem fog mentelmi joga mögé bújni, és ha a hatóságok kérik, akkor arról le fog mondani. A tervek szerint a politikust - mint az egyik legfiatalabb parlamenti képviselőt - korjegyzői feladatokra kéri majd fel az Országgyűlés alakuló ülésén Sólyom László államfő

Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×