eur:
387.91
usd:
357.78
bux:
68176.13
2024. május 17. péntek Paszkál

Elkészültek a dokumentumok a hatalom átadás-átvételről

Elkészítette a kormány az átadás-átvételi dokumentumokat. Délután elkezdik feltölteni azokat a minisztériumok honlapjaira - mondta a kormányszóvivői tájékoztatón Szollár Domokos.

Több száz ember több ezer órát dolgozott azon, hogy a több mint három méteres magasságot kitevő átadás-átvételi dokumentumok a teljesség igényével elkészüljenek - jelentette ki a kormányszóvivői tájékoztatón Szollár Domokos, aki "kormányzati Ablak Zsiráfnak" nevezte az irattömeget. A dokumentumokat délután elkezdik feltölteni a minisztériumok honlapjaira.

Szollár Domokos úgy fogalmazott: a Bajnai-kormány célja segíteni a zökkenőmentes átadás-átvételt, amelyre a felelős kormányzás jegyében szükség van. Kiemelte: minden tárca azonos struktúrában készítette el a beszámolókat.

A kormányszóvivő hozzátette: a minősített adatokat, illetve azokat az információkat, amelyek Magyarország nemzetközi tárgyalási pozícióit rontanák, nem hozzák nyilvánosságra, de az új kormánynak ezeket is átadják. Nem szerepelnek az iratok között a peres ügyek sem, Szollár Domokos szerint azért, mert az kezelhetetlen mennyiségű papírt eredményezne. Hozzátette: leírták a kockázatokat is, ezekhez 205 milliárd forintnyi tartalék van a költségvetésben.

Néhány hete Navracsics Tibor nyílt levélben tudatta: törvényben szabályozná, hogy a leköszönő miniszterelnök, valamint az egyes miniszterek és szervezeti vezetők milyen formában, tartalommal és milyen nyilatkozatok mellett adják át tisztségüket, illetve mutassák be tevékenységüket. A politikus erről május 2-án a Magyar Televízió Este című műsorában nyilatkozott.

Szollár Domokos bejelentésében utalt a Fidesz igényére, és elmondta: minden kérésüket teljesítették, sőt fontosnak tartották, hogy a minisztériumi háttérintézmények és gazdasági társaságok feladatairól, költségvetéséről és üzleti terveiről is átadják a beszámolókat, bár "ezt például a párt nem kérte".

A kormányszóvivő a tájékoztatón megismételte korábbi szavait: az új kormánynak tartania kell az államháztartási hiányt, és folytatnia kell a szigorú pénzügypolitikát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×