INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Jelentős kedvezményeket kaphatnak a fővárosi locsolók

Infostart / InfoRádió
Kevesen tudják, hogy többféle módszerrel lehet csökkenteni a kert öntözésének költségeit? A szolgáltató által kínált lehetőségekről beszélt Lévai Zsuzsanna, a Fővárosi Vízművek Zrt. szóvivője.

Kertöntözéskor kétféleképpen is csökkenthetik a költségeiket azok, akiknek a Fővárosi Vízművek szolgáltatási területén áll az ingatlanjuk - hívta fel a figyelmet Lévai Zsuzsanna, a cég szóvivője.

Az érintettek tíz százalékos kedvezményt kaphatnak a csatornadíjból a nyári szezon idejére - tájékoztatott a szóvivő. hozzátette: emellett a Fővárosi Csatornázási művekkel kidolgozott közös ajánlat a fő műszer mellett locsolási vízmérő felszerelését is engedélyezi. Ez külön méri az önözéskor használt vizet, ami után már nem kell csatornabért fizetni, csak vízdíjat.

Mivel igen nehezen megbecsülhető, hogy mennyi lehet így a kerttulajdonosok megtakarítása, a Fővárosi Vízművek honlapján mindenki a szokásához szabott kalkulációt végezhet a locsolómérővel.

A kalkulátor beszámítja a locsolómérő egyszeri, telepítési költségét is, ami a terveztetés jóváhagyás és felszerelés díjaival együtt 30-40 ezer forint körül lehet - jegyezte meg a szóvivő.

Lévai Zsuzsanna arra a kérdésre, hogy a 140 ezer érintett közül miért éltek eddig kevesen a lehetőségekkel, azt mondta: egyrészt sokan választják a kútfúrást, jóllehet ennek is van engedélyeztetési díja.

Másrészt viszont kevesen értesültek a spórólási lehetőségről, amit egyébként az internetről letölthető nyomtatványon lehet igényelni.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa


A címlapról ajánljuk