eur:
389.42
usd:
361.53
bux:
68395.29
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Délután 4 óráig jelenthetik be a pártok területi listájukat

Délután 4 óráig jelenthetik be a pártok területi listájukat a területi választási bizottságoknál.

Az országban húsz területi választókerület van - a 19 megye és a főváros -, ezekben listát csak pártok állíthatnak, és csak akkor, ha az adott területen az egyéni választókerületek egynegyedében, de legalább két körzetben van jelöltje.

Tegnap estig 77 területi listát jelentettek be a pártok, ebből hét párt 68 listáját már nyilvántartásba vették. Minden területi választókerületben van bejegyzett listája az MSZP-nek; a Fidesz-KDNP-nek és a Jobbiknak 18-18 listáját vették már nyilvántartásba. Az MDF-nek 5, a Lehet Más a Politikának és a Magyar Kommunista Munkáspártnak 3-3, a Magyarországi Szociáldemokrata Pártnak pedig egyelőre 1 megyei listája van.

A pártok a listán szereplő jelöltek sorrendjét maguk állapítják meg, általában úgy, hogy az élen olyan ismert személyek legyenek, akik minél több szavazatot hozhatnak a listára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Az Európai Bizottság meglépi azt Lengyelországgal, amit Magyarország is szeretne

Az Európai Bizottság meglépi azt Lengyelországgal, amit Magyarország is szeretne

Az Európai Bizottság hétfőn elindítja azt a folyamatot, amelynek célja, hogy hivatalosan is lezárja a Lengyelországgal a jogállamiság hiányosságokról szóló évek óta tartó vitát – közölte három, a tervet ismerő személy a Financial Times-szal. A tavalyi választásokat követően a Donald Tusk vezette EU-párti lengyel kormány februárban tervet terjesztett elő az igazságszolgáltatás függetlenségének helyreállítására, amelyet még a Jog és Igazságosság Párt által vezetett párt terjesztett elő.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×