eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Tényő: rejtett agresszió dolgozhatott a gyilkos apában

Biztosan volt pszichológiai előzménye a hétfői tényői családi tragédiának, amelyben az apa meggyilkolta feleségét és két gyermekét, majd magával is végzett - mondta az InfoRádió által megkérdezett agressziókutató. Münnich Iván szerint, bár a férfi csupán letörtségre és álmatlanságra panaszkodott, lehetett benne egyfajta rejtett agresszió, ami végül kitört.

A rövidzárlat csak a folyamat vége - mondta az InfoRádiónak Münnich Iván agressziókutató a tényői tragédiával kapcsolatban. A szakértő szerint már az is jel volt, hogy az apa pszichiátriai kezelésbe került. "Oda csak az megy el, aki úgy gondolja, hogy valami probléma van vele, érzi a megoldatlan feszültséget" - magyarázta.

Münnich Iván szerint az, hogy a férfi közvetlen környezete nem ismerte fel a tüneteket, természetes: rokonai, szomszédai békés természetű embernek ismerték, ám, hogy mi volt a lelkében, azt senki sem tudhatta. Az ilyen problémákkal küszködőket talán egy, a környezetében élő szakember sem ismerné fel, hiszen ennek nincsenek jelei: a cselekedetei nem, de a fantáziája lehet agresszív, és egyszer csak kiborul.

Az agressziókutató megjegyezte: hogy pontosan mi vezetett a tragédiához, talán sosem fog kiderülni, de hogy volt valami oka, az biztos.

A Győr-Moson-Sopron megyei Tényőn hétfőn egy apa két kislányával és a feleségével végzett, majd motoros fűrésszel elvágta a saját nyakát. A férfi az utóbbi másfél-két hónapban pszichiátriai kezelésre járt - a rendőrség állítása szerint hipochonder volt -, és mély depresszióba süllyedt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×