eur:
392.47
usd:
367.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Luxusmetró és fénymásoló - Antal Attila ügyei

Sajtóértesülések szerint a luxusmetró és a fénymásoló-számlálásról készített tanulmány ügyében gyanúsítják Antal Attilát, a BKV vezérigazgatóját hűtlen kezeléssel. A rendőrség nem erősítette meg, de nem is cáfolta az információt.

Az Index információi szerint két ügyben gyanúsítják Antal Attilát, a BKV volt vezérigazgatóját. Az egyik a luxusmetró-tanulmány ügye, amit a hírportál hozott nyilvánosságra tavaly. Ennek során a BKV tízmillió forintot fizetett a Soda Reklám Kft-nek egy a kisföldalatti luxusmetróvá pozicionálásáról szóló munkáért. A másik ügy aktája szerint a BKV 2007-ben bruttó 19,2 millió forintot költött el saját fénymásoló-állományának teljes felmérésére.

Megkeresésünkre Tafferner Éva, a BRFK szóvivője sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudta az értesülést. Azt azonban elmondta, hogy összesen 110 végkielégítést és 144 tanácsadói szerződét vizsgálnak a BKV-nál.

"Magának az eljárásnak több szála van, egy részről vizsgáljuk az úgynevezett tanácsadói, vállalkozói szerződéseket - mintegy 140 cégét. A nyomozás másik része a végkielégítésekkel kapcsolatos, most már több mint 100 személy végkielégítését vizsgálják a nyomozók" - mondta.

A kérdésre, hogy mi a helyzet a megvesztegetési üggyel, Tafferner Éva azt mondta: ezzel az üggyel nem a BRFK, hanem a reptéri rendőri igazgatóság foglalkozik.

A rendőrség tavaly április óta vizsgálja a BKV-s szerződéseket. A végkielégítések ügyében január elején vették őrizetbe a BKV majdnem 100 milliós végkielégítéssel távozó volt humánpolitikai igazgatónőjét, Szalainé Szilágyi Eleonórát. Pár napra rá Regőczi Miklóst és Bolla Tibort, a BKV egykori és jelenlegi vezérigazgató-helyettesét hallgatta ki a rendőrség Horváth Éva, Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes volt szóvivőjének foglakoztatása miatt, a következő napon pedig Zelenák Tibor volt kommunikációs főosztályvezetőt. Mindhármójukat hűtlen kezeléssel gyanúsítják.

Antal Attilát kedden vette őrizetbe a rendőrség hűtlen kezelés gyanújával. A volt vezérigazgató panasszal élt gyanúsítása ellen, amelyet a Fővárosi Főügyészség nyolc napon belül bírál el.

A BKV kiemelt fővárosi projektjeivel összefüggésben is indítottak eljárásokat, így vizsgálják a 4-es metró beruházást, illetve a Margit híd felújítását is - mondta a Magyar Nemzetnek Ihász Sándor, fővárosi főügyész. Hozzátette: felvetődhet a cég vezetésében döntési és intézkedési joggal rendelkező személyek felelősségre vonása, és ugyanez a helyzet a tulajdonosnál, vagyis az önkormányzatnál is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×