eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Bajnai: Nem lesz új vagyonadó ebben a ciklusban

Bajnai Gordon miniszterelnök szerint a kormány ebben a parlamenti ciklusban már nem lát lehetőséget a vagyonadóról szóló törvény szabályainak pontosítására, ezért a következő hetekben a kabinet áttekinti a költségvetési tartalékot és a büdzsé egyes fejezeti annak érdekében, hogy az Alkotmánybíróság döntése nyomán kialakult helyzetben is tartani lehessen az idei hiánycélt.

A kormány két lehetőség előtt áll - mondta Bajnai Gordon, miután az Alkotmánybíróság a tegnapi döntésével kimondta, hogy a vagyonadó bevezethető, így elvileg szabálymódosításokat hajthatna végre a régi törvényben, vagy a büdzsében keresi a megoldást a kialakult helyzetre.

A kormányfő kijelentette, hogy a vagyonadó módosítása már nem hajtható végre ebben a kormányzati ciklusban. A törvény módosításait ugyan kidolgozza a jelenlegi kabinet, azonban a döntést már a következő Országgyűlésre hagyja.

A kormány a következő hetekben határozni fog azokról a költségvetést érintő módosításokról, melyek a kieső bevételek ellenére is biztosítják a költségvetés hiánycéljának teljesülést - tette hozzá nyilatkozatában a kormányfő.

A politikus a kormányülést követően szerdán hangsúlyozta: a következő parlament előtt ott áll a lehetőség, hogy döntsön, milyen módon pótolja a vagyonadó bevezetésének elmaradása miatt kieső bevételeket.

A kormányfő véleménye szerint a következő parlament nem mentesülhet az alól, hogy válasszon: úgy oldja meg a vagyonadó pótlását, hogy a szegényeket érintő újabb megszorításokat vezet be, vagy megadóztatja a tehetősebbeket. "Én az utóbbira voksolok" - jelentette ki Bajnai Gordon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×