INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Kettős csapás a fővárosi közlekedésre: havazik, s késnek a BKV-buszok

Infostart / InfoRádió
A mai napon is több vonalon késve indultak a buszok. Az inforadio.hu folyamatosan közli a legfrissebb adatokat.

Ahogy hétfőn és kedden, úgy a mai napon is több vonalon megnőtt a várakozási idő a reggeli órákban. A legtöbb busz műszaki okok miatt indult el késve, vagy el sem indult. 

A negyed tízes állás szerint valamit javult a helyzet a korábbiakhoz képest. A kora reggeli 25-ről  16-ra csökkent azon BKV-buszvonalak száma, ahol késésekre kell számítani

A 7-es buszok (7, 7E, 173, 173E) továbbra is jelentős késésekkel közlekednek, a gyorsjáratok pedig a szokásos 7-8 perc helyett 10-12 percenként követik egymást. A 9-es buszok 7 helyett 10, a 112-es 10 helyett 20 percenként jár.

A BKV azt kéri, az utasok válasszák inkább a HÉV-et.

Vitézy Dávid, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szóvivője azt mondta: fél 6-kor elérte a 230-at a ki nem adott, vagy késve kiadott buszok száma. A legkevesebb busz szerdán is a kelenföldi buszgarázsból indult el - tette hozzá.


A közlekedést a fővárosban - s az ország nagy részében, különösen délen - nagyban megnehezíti az időjárás is. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) 100 munkagéppel takarítja a főváros útjait, a cég tájékoztatása szerint Budapesten kedden kora estétől szerda hajnalig hat centiméter hó hullott le.

Mivel jelenleg is havazik, az útburkolatok a hó eltakarítását követő fél órán belül "visszafehérednek" - áll az FKF szerda hajnali közleményében. Napközben a fővárosban - várhatóan délig - további intenzív havazás várható, ezért azt kérik a budapestiektől, hogy ha tehetik, autóval ne induljanak útnak, inkább vegyék igénybe a közösségi közlekedést.

Az FKF folyamatosan takarítja a fő- és közösségi közlekedési útvonalakat, a hidakat, felüljárókat, az egészségügyi intézményekhez, élelmiszer-elosztókhoz vezető utakat. Ugyanakkor jelzik, hogy a szóró munkagépek a mellékutakra nem jutottak el, így azok havasak, csúszósak. A mellékutak tisztítását csak a havazás megszűnését, illetve a főutak letakarítását követően, 6-7 óra múlva tudják megkezdeni.

A nagy havazás miatt a többi között a Dombóvár-Kaposvár-Gyékényes, a Budapest-Újszász és a Budapest-Esztergom vonalakon lehet akár 50 perces késésre is számítani - mondta az InfoRádiónak a MÁV sajtóügyeletese, Both Ferenc.

Hanganyag: Szabó Gergõ

Kapcsolódó hang

Vitézy Dávid, a VEKE szóvivõje
 


Both Ferenc, MÁV-sajtóügyeletes
 


Horváth László FKF helyettes-szóvivõ
 


A címlapról ajánljuk