eur:
395.64
usd:
371.94
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Intenzív osztályon kezelnek egy szegedi orvost a H1N1-fertőzés miatt

Egy szegedi üzemorvost kezelnek H1N1-fertőzés miatt a szegedi klinika intenzív osztályán - erősítette meg a Délmagyarország értesülését az InfoRádióban az ÁNTSZ regionális járványügyi osztályvezetője. A lap úgy tudja: a doktornőt lélegeztető gépen tartják, mert légúti szövődmények léptek fel nála, és állítólag egy betegétől kaphatta meg a vírust.

Az új típusú influenza légúti szövődményei miatt az intenzív osztályon kezelnek egy szegedi orvost a múlt hét közepe óta - erősítette meg a Délmagyarország információit a regionális járványügyi osztályvezető. A doktornő üzemorvosként dolgozik, illetve alkalmassági vizsgálatokat végez, férje a makói kórház egyik szülészorvosa. A lap információi szerint az üzemorvos nem volt beoltva a H1N1-vírus ellen, azt egyik páciensétől kaphatta el.

Tombácz Zsuzsanna az InfoRádióval azt közölte, egyre több nővér és ápoló oltatja be magát a vírus ellen, és a lakosság részéről is mind nagyobb az érdeklődés a vakcina iránt a múlt héten nyílt szegedi oltóponton.

Az osztályvezető kiemelte: látogatási tilalmat rendeltek el Csongrád megye két városa, Szeged és Makó egészségügyi intézményeiben. Szegeden az összes klinikát érinti a látogatási tilalom, míg Makón a Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórházban a szülészetre és a gyermekosztályra nem léphetnek be a látogatók - tette hozzá.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×