INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Tanítási szünet lesz egy székesfehérvári iskolában a H1N1 miatt

InfoRádió / MTI
Bezárják hétfőtől egy hétre a székesfehérvári Hétvezér Általános Iskolát - tájékoztatott az intézmény igazgatója.

Tölgyesi Ferencné tájékoztatása szerint az 515 tanuló 30 százaléka hiányzott pénteken. Egy kisgyerek kórházba került, nála kimutatták a H1N1-vírust. Ezért a kistérségi tiszti főorvossal egyeztetve a rendkívüli tanítási szünet elrendelése mellett döntött.

Az intézményvezető elmondta: pénteken megkapták az új influenza elleni oltást azok a tanulók, akiknek a szülei ezt kérték.

A gyerekek csaknem fele hiányzott pénteken a székesfehérvári Püspökkert városi óvodából, és a tanulók mintegy ötöde nem vett részt a tanításon a székesfehérvári Teleki Blanka Általános Iskola és Gimnáziumban - mondta el az MTI-nek a városi önkormányzat oktatásért is felelős alpolgármestere.

Csapó Csilla tájékoztatása szerint az utóbbi intézményben elvégezték a tanulók vizsgálatát, a laboratóriumi eredményeket a hét végére várják. Az iskola igazgatója a fenntartó önkormányzat értesítésével és a kistérségi tiszti főorvossal egyeztetve hétfőn dönt arról, hogy szükséges-e a tanítási szünet elrendelése.

Fejér megyében egyébként a móri Perczel Mór Szakképző Iskolában és Kollégiumban - ahol a diákok mintegy harminc százaléka és a tanárok egyharmada betegedett meg, már a hét elején elrendelték a rendkívüli tanítási szünetet

A címlapról ajánljuk