INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Mesterházy Attila lehet az MSZP miniszterelnök-jelöltje

Infostart / InfoRádió
Mesterházy Attila frakcióvezetőt jelöli miniszterelnöknek a tavaszi választásokra az MSZP - értesült a Népszabadság. A párt listáját is ő vezeti, de befutó helyet kap Kovács László és Gyurcsány Ferenc is.

A Bajnai-kormány megalakulása óta keresi az MSZP azt az embert, akit miniszterelnök-jelöltként indíthat a jövő tavaszi választásokon. A szocialista vezetés örülne, ha Bajnai Gordon vállalná a további kormányzást, a miniszterelnök azonban minden alkalommal elmondja, hogy egy évre vállalta a munkát, utána elhagyja a politikát.

A Népszabadság úgy tudja, Bajnai Gordon már meg is jegyezte a szocialistáknak, hogy a kampányban sem vesz részt, ha tovább győzködik.

Kovács László uniós biztos az InfoRádiónak legutóbb úgy fogalmazott, hogy ha felajánlják neki a posztot, alaposan megfontolja a felkérést. Többen azonban inkább önjelöltnek tartják őt.

Felvetődött Gráf József agrárminiszter neve is, aki nem vállalná a jelöltséget. Nem jöhet számításba Szili Katalin volt házelnök és Bárándy Péter egykori igazságügyi miniszter sem.

A szocialista párt választási stratégiájának középpontjában a megújulás és a fiatalítás áll, így a potenciális jelöltet is a fiatalok közül keresi az MSZP. Mesterházy Attila frakcióvezető lehet a jelölt - írja a lap. Õ vezetné az országos választási listát is, a második vagy harmadik helyet pedig Kovács László kaphatná.

Mesterházy Attilára emellett - a választás eredményétől függetlenül - frakcióvezetőként is számítanak. Befutó helyet kapna a párt elnökségi tagjai mellett Botka László szegedi polgármester és Gyurcsány Ferenc volt kormányfő is.

A miniszterelnök-jelöltet a hónap végén, vagy december elején nevezi meg az MSZP elnöksége, majd a választmány jóváhagyása után a december 12-i kongresszus dönthet róla.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk