eur:
392.73
usd:
365.88
bux:
66626.48
2024. április 26. péntek Ervin

H1N1: újabb iskolát zártak be az influenza miatt

lőre láthatóan jövő hét csütörtökéig nem lesz tanítás a verpeléti Arany János Általános Iskola és Reményi Ede Zeneiskolában, a diákok nagy részének influenzaszerű tünetei vannak, az egyik tanuló pedig magas lázzal került kórházba, ahol kimutatták nála a H1N1 vírust - írja a Heves Megyei Hírlap online, a heol.hu.

A portál szerint Zrónik István, a település jegyzője elmondta: az oktatási intézmény vezetője jelezte, hogy a régi típusú influenza miatt számos hiányzójuk van, ezért várhatóan jövő csütörtökig bezárják az iskolát. Az intézményben 300 diák tanul. A betegek pontos aránya nem ismert, ám a jegyző úgy tudja: egy gyermeknél a H1N1 vírusát is kimutatták.

Az ÁNTSZ-nek szerdán koradélután jelezte a verpeléti házi gyermekorvos, hogy a héten ugrásszerűen megnőtt az iskolából hiányzó diákok száma, a 280 tanulóból 109-en nem mentek iskolába. Ráadásul a betegek 90 százaléka influenzaszerű tünetekkel jelentkezett az orvosnál.

Az országban már ötre nőtt a H1N1 vírus miatt tanítási szünetet elrendelő oktatási intézmények száma. Budapesten csütörtökön jövő hét végéig a rákospalotai Meixner Általános Iskolát zárták be, mert a tanulók több mint fele, vagyis 80 diák megbetegedett. Ritoók Emese, az ÁNTSZ szóvivője közölte: a mintákban kimutatták a H1N1-es vírust.

Az elmúlt napokban a Fejér megyei Mór egyik középfokú oktatási intézményében, valamint a Komárom-Esztergom megyei Lábatlan és a Baranya megyei Szederkény általános iskolájában rendeltek el tanítási szünetet a H1N1 vírusfertőzés miatt.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×