eur:
389.45
usd:
363.42
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Folytatódik a költségvetés részletes vitája

Folytatják a 2010-es költségvetési törvényjavaslat újra megnyitott részletes vitáját a képviselők a parlamentben. Az Országgyűlés egy hete fogadta el a büdzsé fő számait, így már csak fejezeteken belüli átcsoportosításra van lehetőség.

A jövő évi költségvetés bevételi főösszegét a parlament - több mint 870 milliárd forint hiány mellett - 12.663 milliárd forintban állapította meg.

A képviselők megvitatják az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, amely pontosítja és egyértelművé teszi az egyoldalú szerződésmódosításról szóló szabályokat, és a jegybanki alapkamat tízszeresében maximálja a teljes hiteldíjmutatót.

Lefolytatják a bűnügyi nyilvántartási rendszer átalakításával összefüggő törvény módosításának általános vitáját, mivel az Alkotmánybíróság több rendelkezést is az alaptörvénnyel ellentétesnek talált és június 30-ával megsemmisítette azokat.

Az előterjesztés tartalmazza a foglalkoztatási jogviszonyt szabályozó törvények, valamint olyan ágazati jogszabályok módosítását, amelyek valamely tevékenység gyakorlásához a bűnügyi nyilvántartásban kezelt adatokkal igazolható feltételt írnak elő.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×