eur:
402.22
usd:
366.25
bux:
74032.43
2024. október 7. hétfő Amália

Az ORTT elnöke mérlegeli, mit kell tennie

A médiahatóság elnöke helytelen döntésnek tartja, hogy a testület az FM1 és az Advenio pályázatát nyilvánította győztesnek az országos kereskedelmi rádiók frekvenciacsomagjaira. Majtényi László a jövőjét érintő kérdésre az InfoRádiónak azt mondta: mérlegeli, hogy a jelenlegi helyzetben mit kell tennie.

Majtényi László azt mondta, mindenképpen fontos volt, hogy kiírják ezt a pályázatot, hiszen az ORTT elnöke szerint a sajtószabadságot és a vállalkozási szabadságot is sértette volna, ha a parlament tavaly decemberi döntése alapján automatikusan hét évvel meghosszabbítják a Sláger és a Danubius Rádió szerződését.

Annak örülök, hogy volt pályázat, ám az eredményének már kevésbé - közölte az InfoRádióval Majtényi László.

Az ORTT elnöke helytelennek nevezte a tagok döntését, amely szerint november 19-től az FM1 konzorcium és az Advenio Zrt. rádiója sugározhatja műsorát a két országos frekvenciacsomagban.

Majtényi László hangsúlyozta, hogy a pályázati kiírás helyes volt, a sales house-rendszerre is gondoltak, ugyanakkor minden szempontot összegezve a két győztes üzleti terveit kivitelezhetetlenek, ajánlatuk irreális.

Mindkét pályázatot ki kellett volna zárni jogi értelemben, az üzleti racionálist tekintetében, és a pályázati kiírás szempontjából is - emelte ki a testület elnöke. Hozzátette, az, hogy az ORTT többsége a két pályázót beszavazta, az nem a legjobb üzenet a magyar demokrácia állapotára, a sajtószabadságra és a vállalkozási szabadságra nézve sem.

Majtényi László az ülésen indítványozta a későbbi két nyertes kizárását, de a tagok ezt elutasították. Az ORTT elnöke kitért arra is, hogy ez egy végleges döntés, még ha a vesztesek pereskedhetnek is.

Az esetleges lemondására vonatkozó kérdésre Majtényi László annyit mondott: mérlegeli, hogy a jelenlegi helyzetben mit kell tennie.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Karácsony Gergely: az én felelősségem az, hogy a város működését garantáljam

Karácsony Gergely: az én felelősségem az, hogy a város működését garantáljam

A főpolgármester várospolitikát fog képviselni, a frakciók pedig, úgy tűnik, hogy pártpolitikát akarnak képviselni a várospolitika farvizén – mondta Karácsony Gergely az InfoRádió Aréna című műsorában. Budapest főpolgármestere beszélt a közgyűlési többség megszerzésének a lehetőségeiről, a költségvetés nehézségeiről, a kormánnyal való viszonyáról és az autósüldözés folytatásáról is.

Falus András az orvosi Nobelről: a díjazott felfedezés Karikó Katalin területét is továbbviheti

Két amerikai kutató – Victor Ambros fejlődésbiológus és Gary Ruvkun molekuláris biológus – kapta a mikro-RNS felfedezéséért és a génszabályozásban betöltött szerepének feltárásáért az idei orvosi-élettani Nobel-díjat. Munkájuk lényegéről Falus András Széchenyi-díjas immunológus professzort, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagját kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×