eur:
387.74
usd:
357.54
bux:
68371.99
2024. május 17. péntek Paszkál

Szabálysértési eljárás indulhat a debreceni gárdaruhásokkal szemben

Szabálysértési eljárást kezdeményez a rendőrség azok ellen, akik a - jogerősen feloszlatott - Magyar Gárda formaruháját viselték csütörtökön Debrecenben, a Jobbik megemlékezésén - tájékoztatta az MTI-t Uzonyi Attila rendőr alezredes, debreceni rendőrkapitány pénteken közleményben.

A Jobbik csütörtök este Debrecen főterén tartotta október 23-ai megemlékezését, amelyen egyenruhában részt vettek a magukat Új Magyar Gárdának nevező szervezet tagjai is.

A rendezvény befejezése után rendőrök igazoltatták az egyenruhásokat, miközben a téren lévők indulatosan szidalmazták, hazaárulózták a sorfalat álló és az igazoltató rendőröket.

Komolyabb dulakodás egy ízben alakult ki, amikor a rendőrök kiemeltek az egyenruhások közül egy embert.

Uzonyi Attila rendőrkapitány közlése szerint "a feloszlatott társadalmi szervezet tevékenységében való részvétel" szabálysértésének elkövetése miatt kezdeményeztek eljárást az igazoltatottakkal szemben; az ügy iratait a következő munkanapon juttatják el a Debreceni Városi Bírósághoz.

Uzonyi Attila jelezte azt is, hogy "egyesülési joggal visszaélés vétség" megalapozott gyanúja miatt nyomozást rendeltek el azokkal kapcsolatban, akik a csütörtöki rendezvényen, illetve azt megelőzően szórólapokon és internetes oldalakon a jogerősen feloszlatott Magyar Gárda vezetőiként nevesítették magukat.

A debreceni rendőrkapitány tájékoztatása szerint egy gárdaformaruhát viselő embert, aki akadályozta az igazoltatást, a rendezvény helyszínétől távolabb vittek, hogy az intézkedéseket biztonságosan és akadálymentesen tudják végrehajtani.

A férfit nem állították elő, a rendezvény helyszínétől körülbelül harminc méterre elengedték. Vele szemben jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt indítottak szabálysértési eljárást - közölte Debrecen rendőrkapitánya.

Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×