eur:
387.3
usd:
357.03
bux:
68049.75
2024. május 17. péntek Paszkál

Csapadékos, de tavaszias idő lesz a hétvégén

Változékony, de enyhe időre számíthatunk a hétvégén és a jövő hét elején. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton az ország egyes területein viharos széllökések várhatóak.

Délnyugat felől ismét mindenütt beborul az ég, és szombaton is sok lesz a felhő felettünk, és legfeljebb keleten számíthatunk napsütésre. Délutántól délnyugat felől egyre több helyen fordul elő eső, zápor.

A Dunántúlon északira fordul, megerősödik, éjszaka viharossá fokozódik a szél, másutt legfeljebb élénk széllökésekre számíthatunk. A hajnali órákban többfelé lesz párás a levegő.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8, 13 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton nyugaton 12, keleten 18 fok körül valószínű.

Vasárnaptól szerdáig többször erősen felhős ég mellett néhány órás napsütésre is számíthatunk, legfeljebb néhol alakul ki kisebb eső, zápor. Az időszak elején hajnalban, reggel köd képződik.

Jelentős mennyiségű (legalább napi 5 mm) csapadék az ország területén nem valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet kezdetben 5, 10, később 3, 8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet eleinte 13, 18, majd 10, 15 fok között várható.

Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×