eur:
399.18
usd:
363.86
bux:
0
2024. október 9. szerda Dénes

Világranglistán a Corvinus képzése

A legmagasabb színvonalú az általános menedzsment mesterképzések közül a The Global Alliance Management Education elnevezésű program a Financial Times 2009-es rangsora alapján; Magyarországon egyedül a Budapesti Corvinus Egyetemen tartanak ilyen képzést

A Financial Times 2009-es rangsora alapján a legmagasabb színvonalú általános menedzsment mesterképzés a CEMSZ nevű program, amelyben 1996 óta a Budapesti Corvinus Egyetemen is részt vesz. Nemeslaki András, az egyetem Gazdálkodástudományi Karának nemzetközi dékánhelyettese az InfoRádiónak azt mondta, hogy a Corvinus részvételével zajló program a tanári kar sokszínűsége és a diákok karrierlehetősége alapján került az élre. 

A gazdasági felsőoktatási intézmények közül az anyagi elismerést vizsgálva a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karának gazdálkodási szakos nappali képzését a huszonhetedik helyre sorolta az újság.

A Budapesti Corvinus Egyetem gazdálkodási szakos nappali képzése a világ legjobb félszáz intézményéből álló mezőnyben a 44. helyre került. A rangsorolásnál az iskolák adatai mellett a végzett hallgatók véleményét is figyelembe vették - írja az egyetem közleménye.

A Budapesti Corvinus Egyetem különösen a hallgatói értékelésnél szerepelt jól. Az egykori diákok karrierlehetőségét tekintve 33. helyezett, a fizetések rangsorában a 27. helyezett lett - mutattak rá.

A felmérésben olyan nemzetközi minőségbiztosítási rendszer alapján átvilágított és elfogadott képzési programok vehettek részt, amelyek ötéves képzést nyújtanak, befogadnak a három éves BSc-képzés eredményeként diplomával már rendelkező, más intézményben végzett hallgatókat; idegen nyelven oktatnak és külföldi partnerintézményekkel közös képzési programokat indítanak.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×