eur:
399.18
usd:
363.86
bux:
0
2024. október 9. szerda Dénes

Nem indíthat belföldi autóbuszjáratokat az OrangeWays

Nem adott engedélyt a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium az OrangeWays-nek a belföldi távolsági autóbuszjáratok indításához. Pedig a társaság szerint a terveik nem veszélyeztetik a Volán érdekeltségeit.

Nem adott engedélyt a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium (KHEM) az OrangeWays-nek belföldi távolsági autóbuszjáratok indításához. A KHEM emlékeztet arra, hogy a cég tervei szerint Budapest és több vidéki nagyváros között közlekedtetett volna menetrend szerinti autóbuszjáratokat, ami a vonatkozó előírások szerint kizárólag a szaktárca hozzájárulásával lehetséges.

"A közlekedési minisztérium a jogszabályi feltételek alapos mérlegelése után arról tájékoztatta a vállalatot, hogy az engedélyt nem adhatja meg" - közölte a KHEM.

Az OrangeWays Zrt. vezérigazgatója az InfoRádiónak nyilatkozva elmondta: tervük az volt, hogy új belföldi járataikkal összekössék az egyetemi városokat, vagyis összekapcsolták volna Zalaegerszeget, Győrt, Miskolcot, Debrecent, Szegedet és Pécset. Például Debrecenből Pécsre vagy Zalaegerszegre egy rövid budapesti átszállással el lehetne jutni.

Ilyen koncepcióval nincsenek ehhez hasonló járatok - emelte ki Kovács Miklós, aki hozzátette: komfortbuszokat üzemeltetnének be az útvonalakra, vagyis minden járaton utaskísérő dolgozna, ingyenes melegitalokat szolgálnának fel, az ülések háttámlájában pedig multimédiás egység van, illetve internetes elérhetőséget is biztosítanak.

A szakszervezetek ellenérve az volt az OrangeWays tervével szemben, hogy az új járatok bár munkát adnak a társaságnak, a Volánnál elbocsátásokra lehetne számítani. Kovács Miklós azonban ezzel az érvvel nem értett egyet, és azt mondta: legfeljebb tíz autóbusszal kérvényezték a járatok indítását, és száz munkahelyet teremtettek volna.

Mindenféle állami finanszírozási igény nélkül kértük a közlekedési minisztérium engedélyét, ráadásul a Volán társaságokkal szemben az OrangeWays nem kért sem veszteségtérítést, sem pedig fogyasztói árkiegészítést az államtól - fűzte hozzá a vezérigazgató.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×