eur:
398.71
usd:
364.11
bux:
74011.67
2024. október 9. szerda Dénes

Megállapodás-tervezetet írtak alá a kórházvezetők a minisztériummal

Megállapodás-tervezetet írtak alá a kórházvezetők az egészségügyi minisztériummal. Eszerint 4,5 milliárd forintot még októberben kapnak a kórházak, november 1-től pedig visszaállítják a teljesítmény-volumen korlátot.

 Megállapodást nem írtak alá a felek a kórházak forráshiányáról szóló egyeztetésen az egészségügyi minisztériumban, csupán egy feljegyzést. Eszerint október 7-én tárgyalnak ismét a kórházvezetők az egészségügyi minisztérium képviselőivel és várhatóan aláírják, hogy az intézmények által követelt 25,5 milliárd forintból 4,5 milliárdot még októberben megkapnak a kórházak.

"Ez a megállapodás arról szól, hogy kapnak többletforrást, a 4,5 milliárdon felül, amit korábban beígértünk. Ennek az összegét a jövő heti találkozónkon fogjuk rögzíteni és a jövő évben az eddigi három hónapos finanszírozási csúszást egy hónappal csökkentjük tehát jövőre már csak két hónapnyi csúszás lesz a finanszírozásban" - mondta Székely Tamás.

A megállapodás része az is, hogy november 1-től visszaállítják a teljesítmény-volumen korlátot. Székely Tamáshoz hasonlóan egyelőre Varga Ferenc, a kórházszövetség elnöke sem tudta megmondani, hogy pontosan mekkora összeget fognak kapni a kórházak a 4,5 milliárd forinton felül.

"A hiányzó pénzt ebben az évben a jövő évi költségvetésből decemberben kapják meg a kórházak, tehát így nagy valószínűséggel teljesülni fog a kórházaknak a kérése" - fejtegette.

Az érdekképviseletek az október 7-i megállapodásig felfüggesztik a korábban meghirdetett akciósorozatukat, ám a zöld zászlókat csak a megállapodás pillanatában húzzák le a kórházak.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.10. csütörtök, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×