eur:
395.72
usd:
371.94
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Az idősügyi stratégiáról is dönt az országgyűlés

A tervek szerint az Idősügyi Nemzeti Stratégiáról is dönt kétnapos ülésének első napján a parlament. Az erről szóló országgyűlési határozati javaslat célja, hogy az idősek minél tovább aktívak és függetlenek maradjanak

A képviselők várhatóan döntenek a Szülőföld Alap 2008-as tevékenységéről és működéséről szóló beszámoló elfogadásáról. A 2005-ben létrehozott alapból a múlt évben körülbelül 2 milliárd forintos összegben osztottak ki támogatásokat, az alaphoz mintegy 3 ezer pályázat érkezett, ennek mintegy felét ítélték támogatandónak.

 A határozathozatalok után lefolytatják a külföldi bizonyítványok és oklevelek elismeréséről szóló törvénymódosítás általános vitáját, amely azt tartalmazza, hogy a bolognai rendszerre való átállás miatt lesz egy kétéves átmeneti időszak, amikor a külföldön szerzett oklevele elismerését kérő megjelölheti, hogy végzettségi szintjét alap- vagy mesterfokozatként kéri elismertetni.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×