eur:
389.4
usd:
361.4
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A Gfk felmérése a várárlóerőről

Budapest vezeti az általános illetve kiskereskedelmi vásárlóerő alakulásáról készített legújabb listát - közölte e kutatást végző GfK Hungária. A piackutató adatai szerint az ezer lakosnál nagyobb települések közül Budaörsön, Csopakon, Törökbálinton, Tiszaújvárosban és Hévízen alakult a legkedvezőbben a lakosság rendelkezésére álló jövedelem.

A kiskereskedelmi vásárlóerő ugyanebben a kategóriában szinte ugyanezekben a városokban a legerősebb: a Balaton-parti Csopakot a listán Tiszaújváros, Budaörs és Százhalombatta követi. A legalacsonyabb vásárlóerőt a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszabőn, a Baranya megyei Alsószentmártonon, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szendrőládon és Taktakenézen, valamint a Szabolcs-Szatmári Kántorjánosin mérték.

A megyék rangsorában a legjobb helyen Budapest után Fejér, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron és Vas megye áll mindkét vásárlóerői rangsorban, a legrosszabb helyen pedig Szabolcs-Szatmár-Bereg és Békés megye. A Gfk. kétévente készíti el az általános vásárlóerő indexet a háztartások rendelkezésére álló teljes jövedelmeket figyelembe véve.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×