INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Törés-zúzás és halál a BKV-buszon

InfoRádió / MTI
Két utas szóváltásba keveredett a 160-as autóbusz vezetőjével pénteken este a Forrásliget lakópark utáni szakaszon, az egyik utas a betörte a vezetőfülke ajtaját; eközben egy utas rosszul lett, majd életét vesztette. Az elkövetők elmenekültek - közölte a BKV.

"Mivel mindezt nem kívánjuk tétlenül nézni, a BKV Zrt. vezetősége keresi a megoldást arra, hogy minél hamarabb kiépülhessen az a zártláncú, fedélzeti kamerarendszer, amely a járműveink belsejében történteket rögzítené - természetesen szem előtt tartva minden vonatkozó törvényi és adatvédelmi előírást" - áll a BKV közleményében.

A közlekedési társaság két járművön már felszerelte ezeket a kamerákat kísérleti jelleggel, ezen kívül sürgeti a hatékonyabb törvényi védelmet is. Mindebben számít az adatvédelmi biztos támogatására.

A BKV-nak - hangsúlyozzák a közleményben - kötelessége a közfeladatot közvetlenül ellátó munkatársakkal szembeni, egyre terjedő erőszak visszaszorítása, illetve annak megakadályozása, hogy esetleg komolyabb, a munkavállalók és az utasok testi épségét veszélyeztető, bűncselekmények következzenek be.

A címlapról ajánljuk