INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Jaksity: Évekig tarthat, amíg a gazdaság eléri a válság előtti szintet

Infostart / InfoRádió
A Concorde Értékpapír Zrt. igazgatóságának elnöke szerint még évekig tarthat, mire Magyarország gazdasága eléri a válság előtti szintet. Jaksity György az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, a Bajnai-kormány józan válságkezelést folytat. Hozzátette: jó, hogy a kabinet két évre előre állapodott meg az IMF-fel, és nem csak a szükséges tűzoltást végezte el.

Ahol nagy visszaesés volt, köztük Magyarországon is, ott évekig tarthat, amíg a gazdaság visszatér a válság előtti szintekre - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Concorde Értékpapír Zrt. igazgatóságának elnöke.

Jaksity György kiemelte: ha már valós a gazdasági növekedés, akkor is tart még az adósságarány csökkenése, mert ez lassú folyamat. Ennek következtében nehezen jelezhető előre, hogy még milyen hatása lesz a reálgazdaság működésére, fog-e kisebb sokkokat okozni, ahogy sokan félnek ettől, és megalapozottan - fejtette ki.

A Concorde Értékpapír Zrt. igazgatóságának elnöke szerint az nem indokolt, hogy akkora visszaesés legyen, mint amilyent tapasztalunk. Az a lényeges, hogy újra ne kövessük el a hibákat, amelyeket a 2000-es években, és végre megtegyünk néhány lépést, amelyet már a rendszerváltáskor meg kellett volna - közölte.

Jaksity György azt mondta: néhány hónapja már józan válságkezelés folyik. A Bajnai-kormány megalakulása előtt a kényszer hatására a legsürgősebb tűzoltás megtörtént, majd az új kabinet már hosszabb távon is gondolkodó válságkezelést folytat - fejtette ki.

Jókor, nem az utolsó pillanatban mentünk az IMF-hez, és láttuk, hogy két évre előre komoly problémák lesznek - vélekedett a Concorde Értékpapír Zrt Igazgatóságának elnöke.

Bár szűk a kormány mozgástere, de ha továbbra is ilyen mederben haladunk tovább, és a világgazdaság is konszolidálódik, akkor nincs probléma - emelte ki Jaksity György, aki probléma azt tartotta, hogy a 2010-es években óriási adósságot kell leépíteni.

Hanganyag: Mong AttilaA címlapról ajánljuk