eur:
393.75
usd:
365.14
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Nincs egyetemi diplomája az új titokminiszternek

Juhász Gábor, a polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter az MTI-nek cáfolta azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint nincs felsőfokú végzettsége.

A szocialista politikus tájékoztatása szerint 1985-ben szerzett főiskolai oklevelet, diplomát a Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolán Kecskeméten, ezután munka mellett járt a közgazdaságtudományi egyetemre, de annak elvégzése után nem tett újabb államvizsgát.

Juhász Gábor elmondta, hogy kezdeményezi tanulmányi adatainak pontosítását az Országgyűlés honlapján.

A Magyar Nemzet szombati számában jelent meg, hogy Juhász Gábor nem rendelkezik egyetemi diplomával, bár az Országgyűlés honlapján szereplő életrajában az olvasható, hogy a közgazdaságtudományi egyetemen 1991-ben áruforgalmi szakon szerzett diplomát.

Juhász Gábor kifejtette: bár nincs közgazdász diplomája, a közgazda címet viselheti, és betölthet olyan munkaköröket, amelyek egyetemi végzettséghez kötöttek. Az MSZP-s képviselő 1991-ig volt a felsőoktatási intézmény hallgatója, ám azt nem fejezte be, bár abszolutóriuma volt.

Az Országgyűlés honlapján szombat délelőtt az volt olvasható, hogy Juhász Gábor a kecskeméti Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskola hallgatója volt, ahol 1985-ben gépész-üzemmérnöki oklevelet szerzett.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×