INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Súlyos bírságot kaphatnak a Scooter-koncert szervezői

Infostart / InfoRádió
A kétszintű önkormányzati rendszer okolható amiatt, hogy megvalósulhatott egy éjszakai technokoncert Budapest egyik közterületén, zavarva a környéken lakók nyugalmát - mondta az InfoRádiónak a Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottságának elnöke. Ughy Attila hozzátette, lehet, hogy a szervezőknek tízszeres közterület használati díjat kell majd bírságként megfizetniük, engedély nélküli használat jogcímén.

A kétszintű önkormányzati rendszer miatt fordulhatott elő, hogy kedden éjszaka a Scooter technoegyüttes koncertet adott a Budapesti Műszaki Egyetem évnyitó fesztiválján, ezzel zavarva a környéken élők nyugalmát és pihenését.

A Fővárosi Közgyűlés Városfejlesztési és Városképvédelmi Bizottságának elnöke emlékeztetett: a szervezők kulturális tevékenységre és rendkívüli parkolóhelyre kértek engedélyt, amit meg is kaptak, mivel már évek óta megtartják ezt az eseményt, és eddig nem volt gond. Ezek után a testület tagjai sem értették, hogyan lehetséges, hogy felállítottak egy színpadot, ahol technokoncertet tartottak - tette hozzá Ughy Attila.

Mint kiderült, a szervezők a fővárostól kapott engedéllyel a kerületi önkormányzathoz mentek, és megmutatták, a rendezvényhez hozzájárult a főváros, a kerület pedig erre alapozva feloldotta a csendrendeletet - fejtette ki a testület elnöke, aki megjegyezte, ha tudják, hogy a fesztiválon éjszakába nyúló technokoncertet terveznek, természetesen nem adják ki az engedélyt.

Ughy Attila szerint a hatóságoknak a jövőben komolyabban és pontosabban kell együttműködniük, hogy ne fordulhasson elő, egy területre két önkormányzat különböző módon ad engedélyt.

Az esetnek kétféle következménye lehet: az engedély nélküli közterület-használat miatt a főváros bírságolást kezdeményez, és elképzelhető, hogy tízszeres díjat rónak ki a szervezőkre, emellett a jövőre szigorúbb kikötésekkel engedélyezik a rendezvényt - fejtette ki a testület elnöke.

Hanganyag: Szépvölgyi István

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk