eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Súlyos bírságot kaphatnak a Scooter-koncert szervezői

A kétszintű önkormányzati rendszer okolható amiatt, hogy megvalósulhatott egy éjszakai technokoncert Budapest egyik közterületén, zavarva a környéken lakók nyugalmát - mondta az InfoRádiónak a Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottságának elnöke. Ughy Attila hozzátette, lehet, hogy a szervezőknek tízszeres közterület használati díjat kell majd bírságként megfizetniük, engedély nélküli használat jogcímén.

A kétszintű önkormányzati rendszer miatt fordulhatott elő, hogy kedden éjszaka a Scooter technoegyüttes koncertet adott a Budapesti Műszaki Egyetem évnyitó fesztiválján, ezzel zavarva a környéken élők nyugalmát és pihenését.

A Fővárosi Közgyűlés Városfejlesztési és Városképvédelmi Bizottságának elnöke emlékeztetett: a szervezők kulturális tevékenységre és rendkívüli parkolóhelyre kértek engedélyt, amit meg is kaptak, mivel már évek óta megtartják ezt az eseményt, és eddig nem volt gond. Ezek után a testület tagjai sem értették, hogyan lehetséges, hogy felállítottak egy színpadot, ahol technokoncertet tartottak - tette hozzá Ughy Attila.

Mint kiderült, a szervezők a fővárostól kapott engedéllyel a kerületi önkormányzathoz mentek, és megmutatták, a rendezvényhez hozzájárult a főváros, a kerület pedig erre alapozva feloldotta a csendrendeletet - fejtette ki a testület elnöke, aki megjegyezte, ha tudják, hogy a fesztiválon éjszakába nyúló technokoncertet terveznek, természetesen nem adják ki az engedélyt.

Ughy Attila szerint a hatóságoknak a jövőben komolyabban és pontosabban kell együttműködniük, hogy ne fordulhasson elő, egy területre két önkormányzat különböző módon ad engedélyt.

Az esetnek kétféle következménye lehet: az engedély nélküli közterület-használat miatt a főváros bírságolást kezdeményez, és elképzelhető, hogy tízszeres díjat rónak ki a szervezőkre, emellett a jövőre szigorúbb kikötésekkel engedélyezik a rendezvényt - fejtette ki a testület elnöke.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×