eur:
394.71
usd:
367.73
bux:
69846.4
2024. június 18. kedd Arnold, Levente

Fónagy: "Ami csípi az emberek szemét, az nem lehet helyes"

A Fidesz budapesti elnöke szerint nem lehet, hogy pusztán rossz szakmai döntések vezettek a BKV-nál kialakult botrányos helyzethez. Fónagy János az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, még ha jogszerű is, nem lehet helyes az, ami a lakosság nagy részének csípi a szemét.

Politikai városvezetési felelőtlenség miatt forog közszájon a BKV - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Fidesz budapesti elnöke, aki szerint a közlekedési vállalatban a több ezer dolgozóhoz képest néhány ember felelőtlensége és magatartása háborította fel a közvéleményt.

Ami százezrek és milliók szemét csípi, az nem lehet helyes - hangsúlyozta Fónagy János, aki hozzátette: a BKV-nál olyan estetek is vannak, amelyek bűncselekmény alapos gyanújára adnak okot. A végkielégítési botrány kapcsán elmondta: nem olyan esetekre alkalmazták a végkielégítéseket, amire a jogalkotó szánta.

Nincsenek csodák, ennyi pénz kifizetésének oka van - fűzte hozzá a politikus, aki mint fogalmazott, a 2000-es évek Magyarországán politikusként nem tudja kizárni, hogy a BKV-nál nemcsak szakmai vagy jogi tévedések történtek.

Ennyi pénzből nem tud megélni a MÁV

Fónagy János a MÁV-val kapcsolatban elmondta: idén mintegy 220 milliárd forintot használ fel a vállalat, amelyben benne van a MÁV Cargo eladásából származó 70 milliárd forint is. Ezt az egyszeri bevételt a vasúttársaság már felélte.

A fideszes politikus hangsúlyozta: a jövő évre vonatkozó költségvetés alapján a 220 milliárdból 40-et vesznek le, és kiesik a MÁV Cargo eladásának bevétele is, vagyis jövőre a cég az idei pénz feléből tud csak gazdálkodni, ebből azonban nem tud megélni.

Úgy véli: ha működni akar, mindenképpen hitelt kell felvennie, amellett is, hogy várhatóan az év végére a MÁV adóssága újra 300 milliárd forint lehet.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kalas Vivien: Magyarország nem tudja megakadályozni Ursula von der Leyen újrajelölését

Kalas Vivien: Magyarország nem tudja megakadályozni Ursula von der Leyen újrajelölését

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense több konkrétumra számított a hétfői, nem hivatalos EU-csúcson, de így is biztos benne, hogy hamarosan döntés születik az uniós csúcsvezetők személyéről, csak két konfliktust még rendezni kell.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×