INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Zuschlag-per: Baráth Etele és Csiha Judit nem tudott a pénzről

InfoRádió / MTI
Baráth Etele és Csiha Judit szocialista országgyűlési képviselő sem tudott arról, hogy - a Zuschlag-per elsőrendű vádlottjához köthető civil szervezeten keresztül - pénz érkezett a 2006-os választási kampányukhoz. Ezt a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon mondták vallomásukban a politikusok.

Az egymás után meghallgatott országgyűlési képviselők egybehangzóan azt mondták, hogy a finanszírozási részletekről a választási kampányért felelős személyeknek volt információjuk, de tudomásuk szerint egy-egy millió forintot fordítottak minden képviselő-jelölt kampányára.

Zuschlag János és 15 társa ellen bűnszervezet tagjaként, különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

A vádhatóság szerint az érintettek fiktív civil szervezetek révén 75 millió forint állami támogatás jogosulatlan megszerzésében működtek közre. Zuschlag János, korábbi szocialista országgyűlési képviselő, a párt megyei szervezetének egykori ügyvezető elnöke, csaknem két éve van előzetes letartóztatásban.

A címlapról ajánljuk