eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

MSZP: a válság még nem érte el mélypontját

A Bajnai- kormány és az MSZP tudatában van annak, hogy a világgazdasági válság még nem érte el a mélypontját; több intézkedés mellett a kormány azzal foglalkozik, amiről Dominique Strauss-Kahn beszélt - mondta Tukacs István, az MSZP országgyűlési képviselője az MTI-nek vasárnap reagálva a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója Der Spiegelnek adott interjújára.

Tukacs István elmondta: a kormány intézkedéseket tervez és hoz a pénzügyi rendszer szabályozásával kapcsolatban.

Ennek elemei között szólt a bankokkal közös etikai kódex elfogadásáról, mint mondta: ez a banki ügyfeleket védelmezi.

A kormány tervei között szerepel a PSZÁF megerősítése, hogy az erőteljes szakmai felügyeletet gyakorolhasson a hitelező szervezetek felett - közölte a szocialista politikus.

Hozzátette: külön figyelmet fordítanak a bankokon kívül a hitelközvetítő társaságokra is, amelyek szembetűnően tisztességtelen gyakorlatot folytattak az elmúlt időszakban, és hozták reménytelen helyzetbe ügyfeleik ezreit.

Dominique Strauss-Kahn a Der Spiegelnek azt mondta: a gazdasági válságnak nincs még vége, ezért további lépéseket kell tenni a pénzügyi piacok szabályozása érdekében; további lépéseket kellene tenni annak érdekében, hogy csökkentsék a bankvezetők prémiumait, és enyhítsék a kockázatokat a bankszektorban.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 13:40
×
×
×
×