eur:
393
usd:
367.37
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Három évet ült egy nő ártatlanul

Három évet ült egy nő ártatlanul. Csak a kormány üdülői maradnának. A magyarok háromnegyede engedélyezné a melegfelvonulást. Totálkáros lett a hazai autópiac augusztusban.

 Három évet ült ártatlanul egy roma asszony - írja mai számában a Népszabadság. További három évig nem hagyhatta el a lakóhelyét. A börtönévek alatt súlyosan megbetegedett, azért kártalanítási pert indított, amit nem ismert el az állam. A Népszabadság felteszi a kérdést: vajon mennyit ér egy roma asszony három éve? Az bíróság várhatóan ma hirdet ítéletet.

A Magyar Nemzet szerint csak a a kormány üdülői maradnának. A kormány a legtöbb állami üdülő működtetésére úgynevezett polgári bérleti szerződések megkötésére készül, ezek alól csak a kormánytagok és hozzátartozóik pihenésére szolgáló jelenlegi üdülőcentrumok képeznének kivételt. A Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete tiltakozik a terv ellen, ugyanis a törvényi kötelezettségeket megsértve az érdekképviseletekkel elfelejtettek egyeztetni a kiszervezésekről. Azt még nem tudni, hogy kihúz ebből hasznot, mint ahogy azt sem, hogy hány évre kötik a szerződéseket.

Az index.hu szerint a magyarok háromnegyede engedélyezné a melegfelvonulást. A Jobbik támogatóinak 21 százaléka egyetért a melegfelvonulás megtartásával, és csak 30 százalékuk vélekedik úgy, hogy be kéne tiltani. A teljes lakosság körében hasonlóak az arányok, a magyarok 20 százaléka ért egyet a felvonulással, míg 26 százalék tiltaná be, 51 százalék bár nem ért egyet, de elismeri a melegszervezetek gyülekezési jogát, derült ki a Nézőpont Intézet augusztusi felméréséből.

Magyar vállalatok élmezőnyben -írja mai számában a Világgazdaság. Jókorát emelkedett a hazai cégek száma a kelet-európai régió 500 legnagyobb árbevételű vállalatát rangsoroló toplistában. a 2008-as év eredményeit alapul vevő összesítésben 72 hazai cég szerepel, míg egy évvel korábban még csak 40-en tartoztak a régiós elithez. Jelentősen változott a top 500 országok szerinti megoszlása: a magyar mellett a bolgár, a horvát, a lett, a litván és az ukrán cégek száma is nőtt a listán, míg a cseh, lengyel, román, szerb és szlovák vállalatok közül kevesebb került be a régiós élmezőnybe, mint tavaly.

A Napi Gazdaság szerint totálkáros lett a hazai autópiac augusztusban. Az elmúlt hónapban 2903 új személygépkocsit és kishaszonjárművet helyeztek forgalomba Magyarországon, az egy évvel korábbihoz képest 77,2%-os visszaeséssel 2009. eddigi legrosszabb hónapját tudhatja maga mögött a hazai autópiac.

A potfolio.hu írása szerint hatszáz embert foglalkoztató LCD-gyár épülhet Szentgotthárdon. folyadékkristályos kijelzőket gyártó üzem felépítését tervezik a szentgotthárdi ipari parkban, az új üzem 2011-ben már termelni fog - jelentette be mai sajtótájékoztatóján Szentgotthárdon Krajczár Jenő, a dél-koreai NexDisplay céget képviselő KETRAX Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×