eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Megint hétvégére romlik el az idő

Enyhül az idő hétvégén egy hidegfrontnak köszönhetően - mondta az InfoRádiónak Jenki Szilvia meteorológus. A szakember hozzátette: csapadék a Dunántúlon és az északi területeken lehet.

Hidegfront éri el a Kárpát-medencét szombaton északnyugat felől, aminek nyomán változékonyabb lesz az időjárás. Több órás napsütés inkább a déli megyékben fordulhat elő, a Dunántúlon és az északi területeken többször megnövekszik a felhőzet és megerősödik, zivatarok környékén viharossá fokozódik a szél - tájékoztatta az InfoRádiót Jenki Szilvia meteorológus.

A keleti országrészben még kánikula várható 32 Celsius-fok körüli csúcshőmérséklettel, nyugaton azonban már csak 26 fok lesz. Csapadékra, zivatarra is a Dunántúlon és északon kell számítani - tette hozzá az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Vasárnap eleinte több helyütt hullhat csapadék, a keleti országrészben egy-egy zivatar is kialakulhat. Napközben nyugat felől felszakadozik a felhőzet, 22-27 fok várható, ám az északkeleti területeken 22 fok alatt maradhat a maximum - mondta Jenki Szilvia.

A jövő hét elején ismét egyre több napsütésre van kilátás, csak időnként növekszik majd meg a felhőzet. Csapadék nem valószínű, a szél is csillapodik majd - fűzte hozzá a meteorológus.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×