eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Kapolyi még nem fizetett a vértesi áramért

Kapolyi László eddig nem fizette ki azt a több százmillió forint értékű áramot, amit a Vértesi Erőmű a tavalyi zavaros áramszerződések kapcsán végül is leszállított a baloldali vállalkozónak - idézi az erőmű szakszervezeteinek állítását a Népszabadság.

Az érdekképviseletek ezért levelet írtak Kapolyinak, aki erre úgy reagált: az erőmű szakszervezeteivel semminemű hivatalos kapcsolata nincs, így nem kíván velük levelezni. Arról szólva, hogy vett-e át kifizetetlenül több százmillió forint értékű áramot, leszögezte: a két fél között szeptember elején lesz választottbírósági tárgyalás, amelyen az összetett ügy valamennyi vonatkozása napirendre kerül majd; addig viszont semmilyen részletről nem kíván nyilatkozni - olvasható a Népszabadságban.

Csillag István egykori gazdasági miniszter 51 millió 400 ezer forintos fizetésért elnököl a májusban 142 millió euró (38 milliárd forint) hitelt felvett Eximbanknál és a Magyar Exporthitel Biztosítónál. Munkáját titkárság és luxusautó segíti - írja a Magyar Nemzet. A volt miniszter 2006-ban Bokros Lajosékkal reformprogramot publikált, amelyben a szociális támogatások megkurtítása is szerepelt.

Magasabb apanázs jut Bodnár Zoltánnak, az Eximbank vezérigazgatójának, aki tavaly 78,2 millió forintot kapott. A lap megemlíti, hogy Csillag István 2007-ben már figyelmeztetett az állami túlköltekezés veszélyeire. Akkor azt mondta, "unokáink poharából isszuk ki a kakaót." A Magyar Nemzet következtetése szerint nem valósult meg tehát Bajnai Gordon kormányfő májusban tett ígérete, amely szerint az állam saját magán kezdené a takarékoskodást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Ritkán látott jelenet zajlott le a német Bundestagban. Friedrich Merz, az ellenzéki konzervatív CDU elnöke azzal vádolta a kormányt, hogy korábbi ígérete ellenére nem szállít fegyvert Izraelnek. Ennek nyomán a kancellár, Olaf Scholz a krónikák szerint olyat tett tett, amire nemigen volt példa több mint három éve tartó hivatali idejében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×