eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Mégis tarthat bemutatót a Magyar Repülő Szövetség

Mégsem marad el a Magyar Repülő Szövetség légi bemutatója - közölte az operatív törzs vezetője.

Juhász Gábor, az igazságügyi és rendészeti minisztérium államtitkára elmondta: a gépek repülésére azért van mégis lehetőség, mert a MasterSky nevű magyar cég - amely rendelkezik az érvényes repülési engedéllyel és garantálni tudja a kormányhatározatban rögzített biztonsági feltételek betartását - megállapodott a kuriózumnak számító különleges repülőgépek repüléséről.

Mivel a feltételek biztosítottá váltak, a légügyi hatóság hozzájárult a gépek repüléséhez - tette hozzá.

Mint mondta, a repülők az augusztus 20-i állami ünnep programjának részeként, a többi programmal azonos biztonsági feltételek betartása mellett repülhetnek.

Tájékoztatása szerint 13 és 13.30 között a MALÉV Boeing B737-800, a Goldtimer LI-2, és a francia DC-3 repülése is megtekinthető a Duna-parton.

Címlapról ajánljuk

Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Ritkán látott jelenet zajlott le a német Bundestagban. Friedrich Merz, az ellenzéki konzervatív CDU elnöke azzal vádolta a kormányt, hogy korábbi ígérete ellenére nem szállít fegyvert Izraelnek. Ennek nyomán a kancellár, Olaf Scholz a krónikák szerint olyat tett tett, amire nemigen volt példa több mint három éve tartó hivatali idejében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×