eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Pénteken kezdődik a Margit híd felújítása

Pénteken kezdődik Budapesten a Margit híd felújítása; az átkelőt lezárják a járművek elől, a gyalogosforgalom mellett csak a tömegközlekedési eszközök használhatják várhatóan 2010 augusztusáig.

A rekonstrukcióról szóló szerződést múlt hétfőn írta alá a Fővárosi Önkormányzattal a kivitelező Közgép-Strabag és az A-Híd Zrt. A beruházás nettó 20,8 milliárd forintba kerül, ebből 6 milliárdot az Európai Unió biztosít.

A felújítás alatt jelentős forgalomkorlátozások és változások várhatóak, a szakemberek egyebek mellett mintegy 40 kereszteződésben hangolják át a lámpákat.

A BKV egyes vonalakon több járművet közlekedtet, munkanapokon ismét járnak majd a nagykörúton a régi, Ganz csuklós villamosok is. A napokban több kerékpáros civil szervezet és az MDF azt kifogásolta, hogy az eredeti tervektől eltérően csak a híd északi - Margitsziget felőli - oldalán lesz bicikliút, a délin nem. Tiltakozásként az este többszáz kerékpáros demonstrált a Margit hídon.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×