eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Milliárdokat veszít válásán a Monty Python sztárja

Elképesztő összeget, 12 millió fontot (3,82 milliárd forintot) kap John Cleese volt felesége válása nyomán: az asszonynak így nagyobb lesz a vagyona, mint a világhírű komikusnak. Az egykori Monty Python-tag úgy kommentálta a történteket: következő éveiben két-két hónapot azért kell dolgoznia, hogy "etesse a szörnyeteget".

Másfél évnyi huzavona után végre megszületett a megállapodás John Cleese és felesége, Alyce Faye Eichelberger között: a komikus 12 millió fontot fizet a nőnek, aki így vagyonosabb lesz, mint az egykori Monty Python-tag. Az amerikai pszichoterapeuta nyolcmillió font értékű készpénzt és ingatlant kap a színésztől, és hét éven át 600 ezer font (191,3 millió forint) életjáradék is befolyik majd a számlájára. A megállapodást véglegesítő papírokat a felek a minap nyújtották be egy kaliforniai bírósághoz.

A hetvenéves Cleese-t, aki épp a válásáról ír műsort, feldühítette az egyezkedés eredménye: "Azt tartom igazán méltánytalannak, hogy ha ma mindketten meghalnánk, az ő gyerekeinek sokkal több maradna, mint az enyéimnek. De legalább most már tudni fogom, hogy ha egy nő eljön velem randevúzni, biztosan nem a pénzemet akarja" - jegyezte meg.

A komikus 1990-ben találkozott Alyce Faye Eichelbergerrel, aki akkoriban egy önkormányzati lakásban lakott két fiával Londonban, és 16 évig élt vele házasságban. Cleese korábban már kétszer volt nős: első neje Connie Booth volt, akivel együtt írták a Waczak Szállót, a második pedig egy amerikai színésznő, Barbara Trentham. Hogy előbbi mennyit kapott a váláskor, nem lehet tudni; az utóbbi 1988-ban 2,5 millió fonttal sétált ki a színész életéből.

Faye Eichelberger eredetileg 1992 óta szerzett vagyonának felét és évi 900 ezer fontot (287 millió forintot) akart kisajtolni Cleese-ből, ám egy amerikai bíró túlzottnak találta a követelését. A nő így 106 ezer font helyett "csak" 57 ezret (18,2 millió forintot) kap havonta.

"Hetvenévesen egy évben két hónapot még mindig olyan munkával töltök majd, ami nem nekem kamatozik, és ami lelkileg is kimerítő lesz, és mindezt azért teszem, hogy etethessem a szörnyeteget" - foglalta össze érzéseit John Cleese.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×