eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Ámokfutás Németországban, három halott

Egy 71 éves férfi a feltételezett elkövetője szerda reggeli német sajtóhírek szerint az előző napi schwalmtali vérengzésnek, amelyben hárman meghaltak, és egy ember súlyos sérüléseket szenvedett.

A Düsseldorf melletti kisvárosban kedden este vették őrizetbe a fegyveres férfit a nagy erőkkel kivonuló különleges rendőri egységek. Az ámokfutás részleteiről a rendőrség mostanáig igen szűkszavúan nyilatkozott, a nyomozás jelenlegi állásáról szerdán délelőtt, sajtótájékoztatón számolnak be.

Kedd esti értesülésekkel ellentétben a feltételezett tettes nem egy 50 körüli, hanem egy 71 éves nyugdíjas férfi, a családi ház pedig, ahol elvesztette a fejét és lövöldözni kezdett, a lányáé, akinek felbomlott a házassága.

A házat a válás miatt kényszerárverésre kellett bocsátani, kedden délután ezért gyűltek össze az őrizetbe vett férfival együtt hatan és tartottak megbeszélést a piros téglás családi háznál. A szerda reggeli, nagyjából egybehangzó értesülések szerint a találkozón a feltételezett elkövető, a lánya, két ügyvéd és két hatósági ingatlanszakértő volt jelen. Az őrizetbe vett férfi beszámolók szerint lövöldözni kezdett, amint megérkezett. Egy személynek sikerült elmenekülnie a házból. A vérengzés után a fegyveres nyugdíjas bezárkózott. A házban akkor rajta kívül a lánya volt az egyetlen élő ember.

A rendőrséget délután fél öt tájban riasztották a lövéseket és kiabálást halló szomszédok. Több mint 200 kommandós és mentők érkeztek a helyszínre, az épületet körbezárták, a környéket lezárták. A rendőrség rendszeres időközönként megadásra szólította fel, a férfi érthetetlen üvöltözéssel felelt, majd este fél nyolc körül feltartott kezekkel kijött az épületből és megadta magát. A rendőrök lerohanták, a földre teperték és megbilincselték. A házban két halottra bukkantak, a harmadik az épület előtt feküdt. Egy embert súlyos sérülésekkel kórházba szállítottak, állapotáról nem közöltek részleteket.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×