eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Nem lesz vihar a tűzijáték alatt, de a hétvégén elromlik az idő

Nem várható sem vihar, sem csapadék az augusztus 20-hoz kapcsolódó rendezvények ideje alatt - mondta az InfoRádiónak Németh Lajos. A meteorológus szerint jelenleg egy nagyon gyenge hidegfront halad át térségünkön, de ennek csupán alig érezhető enyhülés a jele.

Nagyon gyenge hidegfront vonul át térségünk felett északnyugatról délkelet felé, ami az ország egyes részein gyenge záporokat okoz, de jelentős mennyiségű csapadék sehol sem várható - mondta az InfoRádiónak Németh Lajos.

A meteorológus hozzátette: erős szélre sem kell számítani, a front útját csak a felfrissült levegő és a kissé megélénkült szél jelzi. Ez a gyenge front szerdára már elvonul, és száraz, meleg idő várható, 25-30 fok közötti csúcshőmérséklettel.

Augusztus 20-án még ennél is melegebb lesz: a gyenge légmozgás mellett a legmagasabb hőmérséklet eléri a 27-32 Celsius-fokot. Semmilyen légköri esemény nem zavarja meg a szerdai és csütörtöki szabadtéri programokat - hangsúlyozta a meteorológus.

Pénteken egy újabb gyenge hidegfront érkezik, amely döntően befolyásolja a hétvége időjárását: több lesz a felhő, sok helyen lehet majd záporra, zivatarra számítani. Vihar nem valószínű, de a hőmérséklet jó néhány fokkal visszaesik - mondta Németh Lajos.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×