eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Csak alibi az élményfürdők átvizsgálása

Még az ellenőrzésben résztvevő ÁNTSZ főosztályvezetője sem vár sokat attól a néhány nap múlva véget érő vizsgálattól, amelyet a közegészségügyi, a fogyasztóvédelmi és a munkabiztonsági hatóság szakemberei soron kívül végeznek el az élményfürdőkben.

A rendkívüli akciót elvileg azért hirdették meg, mert egy kisfiú meghalt az Aquaworld nevű újpesti strandon, azóta pedig más fürdőkben is újabb hasonló balesetek történtek.

Ócsai Lajos szavaiból azonban kiderül, hogy amit a szakembereik most megnéznek, azt egyébként is ellenőrzik, ráadásul ennek a három hatóságnak vajmi kevés köze van az említett balesetekhez.

Éppen ezért a főosztályvezető nem is cáfolta azt a felvetésünket, hogy ez a soron kívüli ellenőrzés csupán a lakosság megnyugtatására és a fürdővezetők figyelmeztetésére szolgál.

Szavai szerint azonban ez is igen fontos, főleg nyáron, amikor a fürdőkben sok veszély fenyegeti a látogatókat, például fertőzések.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×